Saturday, 18 June 2011

syurga Cinta =)

erm..tadi bila duk sorang2 kat rumah..miss A bukak la tv supaya tak sunyi sgt..rupa-rupanya pagi tu astro siarkan crite syurga cinta..disebabkan miss A pernah jumpe dengan salah seorang pelakon utama crite tu..iaitu heliza helmi miss A jadi teringin la pulak nak tgk cite lagi walaupun dulu dah tengok..

apa yang menarik perhatian miss A bila tgk cite tu ialah ia mengetengahkan  pengkelasan jodoh..
ade tiga kategori semuanye...

pertama..jodoh dari syaitan
kedua...jodoh dari jin
ketiga....jodoh dari Allah....

jodoh dari syaitan ialah...pasangan yang dinikahi selepas melakukan zina...jodoh dari jin pula ialah pasangan yang dinikahi akibat daripada perbuatan sihir yang dikenakan keatas lelaki atau perempuan itu oleh pasangan mereka sendiri......jodoh dari allah ialah apabila sepasang lelaki dan wanita yang menyanyagi satu same lain menngambil keputusan untuk berkahwin bagi mengelakkan maksiat.....

erm..terpulanglah kepada kita sebenarnya untuk menentukan sama ada pasangan kita itu adalah jodoh dari syitan kea jin kea Allah..yang paling baik mestilah jodoh dari Allah.... jadi rajin-rajinkan diri anda berdoa setiap kali lepas solat..doa supaya dikurniakan jodoh yang soleh atau solehah..jodoh dari Allah...=)


No comments:

Post a Comment