Friday, 17 June 2011

kenapa buat blog???

ermmm...kenapa yea miss A nak buat blog tetibe?? buat sebab sume orang duk buat blog kea..kea sebab nampak cam best kea ape..
haish..miss A pun tak sure..tapi rase nyer lebih kepada nak share opinion..pendapat ..crite2 (yea la kowt) ....

hari nie miss A ade satu crita yang miss A nak share ngan korang2 sume..
tadi otw balik kampung..ayah miss A cakap la sorang kawan dia nie bila time pergi buat umrah hati tak tenang..sebab??? leekkk ah..nak cite la nie..sebab nyer... dia nie accountant..and dia buat akaun untuk satu company yang byk sgt putar-belit nie..dia rase tak tenang..dia pun berazam la balik malaysia nanti..dia dah tak nak buat akaun untuk company nie lagi..lepas jea pasang iltizam macam tu terus hati dia lapang and dia leh kerjakan ibadah kat tanah suci tu dengan hati yang tenang...erm..


kesimpulannyer kan...ape2 pekerjaan yang kite buat atau akan buat bila besar nanti... kena lah ikut jalan yang betul..ikut garis panduan yang agama kite dah tetapkan..betul x?? takde shortcut yea kalau nak kaya..sume kena usaha..kalau perlu susah dulu..then terpaksa la kite bersusah-payah dahulu..

miss A cakap bunyi macam senang kan..memang la susah nak buat...tapi kite kena ingat..kite nak jadi golongan yang bahagia di dunia dan akhirat kea..golongan yang celaka di dunia dan akhirat...kalau buat pekerjaan tak betul atas dunia..menipu sana sini..celaka lah kita didunia dan akhirat...tak nak kan??? mintak jauh la yea..

tu jea kowt untuk hari nie..kalau miss A tulis byk2 nanti takde lak idea or cite2 nak share esok2.. sooo jaga diri yea..minum air masak byk2..sekarang panas sgt2...=)
 

No comments:

Post a Comment