Saturday, 18 June 2011

syurga Cinta =)

erm..tadi bila duk sorang2 kat rumah..miss A bukak la tv supaya tak sunyi sgt..rupa-rupanya pagi tu astro siarkan crite syurga cinta..disebabkan miss A pernah jumpe dengan salah seorang pelakon utama crite tu..iaitu heliza helmi miss A jadi teringin la pulak nak tgk cite lagi walaupun dulu dah tengok..

apa yang menarik perhatian miss A bila tgk cite tu ialah ia mengetengahkan  pengkelasan jodoh..
ade tiga kategori semuanye...

pertama..jodoh dari syaitan
kedua...jodoh dari jin
ketiga....jodoh dari Allah....

jodoh dari syaitan ialah...pasangan yang dinikahi selepas melakukan zina...jodoh dari jin pula ialah pasangan yang dinikahi akibat daripada perbuatan sihir yang dikenakan keatas lelaki atau perempuan itu oleh pasangan mereka sendiri......jodoh dari allah ialah apabila sepasang lelaki dan wanita yang menyanyagi satu same lain menngambil keputusan untuk berkahwin bagi mengelakkan maksiat.....

erm..terpulanglah kepada kita sebenarnya untuk menentukan sama ada pasangan kita itu adalah jodoh dari syitan kea jin kea Allah..yang paling baik mestilah jodoh dari Allah.... jadi rajin-rajinkan diri anda berdoa setiap kali lepas solat..doa supaya dikurniakan jodoh yang soleh atau solehah..jodoh dari Allah...=)










Friday, 17 June 2011

kenapa buat blog???

ermmm...kenapa yea miss A nak buat blog tetibe?? buat sebab sume orang duk buat blog kea..kea sebab nampak cam best kea ape..
haish..miss A pun tak sure..tapi rase nyer lebih kepada nak share opinion..pendapat ..crite2 (yea la kowt) ....

hari nie miss A ade satu crita yang miss A nak share ngan korang2 sume..
tadi otw balik kampung..ayah miss A cakap la sorang kawan dia nie bila time pergi buat umrah hati tak tenang..sebab??? leekkk ah..nak cite la nie..sebab nyer... dia nie accountant..and dia buat akaun untuk satu company yang byk sgt putar-belit nie..dia rase tak tenang..dia pun berazam la balik malaysia nanti..dia dah tak nak buat akaun untuk company nie lagi..lepas jea pasang iltizam macam tu terus hati dia lapang and dia leh kerjakan ibadah kat tanah suci tu dengan hati yang tenang...erm..


kesimpulannyer kan...ape2 pekerjaan yang kite buat atau akan buat bila besar nanti... kena lah ikut jalan yang betul..ikut garis panduan yang agama kite dah tetapkan..betul x?? takde shortcut yea kalau nak kaya..sume kena usaha..kalau perlu susah dulu..then terpaksa la kite bersusah-payah dahulu..

miss A cakap bunyi macam senang kan..memang la susah nak buat...tapi kite kena ingat..kite nak jadi golongan yang bahagia di dunia dan akhirat kea..golongan yang celaka di dunia dan akhirat...kalau buat pekerjaan tak betul atas dunia..menipu sana sini..celaka lah kita didunia dan akhirat...tak nak kan??? mintak jauh la yea..

tu jea kowt untuk hari nie..kalau miss A tulis byk2 nanti takde lak idea or cite2 nak share esok2.. sooo jaga diri yea..minum air masak byk2..sekarang panas sgt2...=)